otrdiena, 2013. gada 2. aprīlis

videoieskats ETB

Filma krievu valodā, kurā sīki un smalki par Emocionālās brīvības tehnikas praktisko pusi.
Pamēģini ;) sākot no 0:18:00 minūtes tieši praktiskās darbības soli pa solītim parādītas ļoti vienkārši un saprotami.

Spied uz linku ------>

EBT prakse


pirmdiena, 2013. gada 1. aprīlis

nākotne nekad nepienāk, TAGAD ir īstā dzīve

Šodien staigājoties cauri aprīļa putenim aizdomājos, kas ir tas stāvoklis - justies labi ar sevi un apkārtējo pasauli. Domāju šo un to, tad vienkārši pārslēdzos uz novērošanas pozīciju un pavēroju savas domas, kādas rosījās galvā. Piefiksēju to, ka tās klīst no vienas nākotnes projekcijas uz citu. Domāju, ko darīšu, kad aiziešu mājās, ko darīšu rīt, kāpēc to darīšu, kā darīšu, kādas būs šīs darbības sekas.. un vienā brīdī pieķēru - eu, kur paliek tagadne, kur paliek fokusēšanās uz šo brīdi - uz brīdi, kurš pa īstam un pilnībā ir vienīgais mirklis, kurā Tu vari kaut ko darīt un izbaudīt, kurs ir vienīgais reālās rīcības un reālās realitātes brīdis?
Jā, pavisam noteikti ir svarīgi vizualizēt nākotni, kādu to velies, ir svarīgi plānot un ieskicēt darbības, kuras gatavojies veikt, bet ļoti smalka ir tā robeža, kad "iekrītam" nākotnē vai pagātnē un pazaudējam iespēju būt pilnībā pašiem, apzināti savā šībrīža punktā - pilnīgi fokusēti un ar visām savas būtības daļām - ķermeni, prātu, garu, emocijām - klātesoši.
Pamanīju arī to, kas ir tas, kas palīdz piefiksēt un kāds ir signāls, ka esmu izkritusi no tagadnes - tā ir neapmierinātība un kaitinoša pārjūtības sajūta.
Lūk, kad piefiksē šo sajūtu, uzreiz jāuzdod sev jautājums - kas tas ir, ko tas grib man vestīt? Kā tieši šajā mirklī sevi apzogu un ierobežoju savu pilnasinīgo būšanu tagadnē. Uzreiz momentāli nāk atbilde - manā gadījumā atbilde bija, ka pavisam noteikti es rīt izdarīšu visu maskimāli labi, lai būtu laimīga. Bet uz ko tad balstās šī apziņa, ka esmu laimīga? Manā gadījumā uz pavisam nepareizu motīvu - salīdzināšanu. Prāts uzreiz salīdzina un saka, ka ja es izpildīsu tos nosacijumus, ko esmu kaut kur paņēmusi, ko kāds man ir piedāvajis vai uzspiedis, ka ja tos nosacījumus izpildīšu, tad būšu laimīga. Ak, kāda ilūzija..
Tajā mirklī, kad saņem šo atbildi, lieliski noder ETB klauvēšanas tehnika. "Pat ja es domāju, ka ja rīkosos un darīšu visu, kā X un tāpēc būšu laimīga, bet tas man nesniedz gaidīto laimes sajūtu, es tik un tā sevi mīlu, cienu un pieņemu pilnībā", " Lai arī man liekas, ka izpildot obligatos nosacījumus tikai varu tikt pie laimes sajūtas, es tik un tā pieņemu sevi tādu, kāda esmu un to, ka jūtos", "Pat, ja aizmirstu, ka mana laime ir pavisam cita , ne ta, ko mēģinu sev iestāstīt, tik un tā es sevi milu, piedodu sev un pieņemu sevi pilnība tieši tagad".
Atnākot mājās, atvēru datoru un ieraudzīju arī Ilzes ierakstu http://smalkapasaule.blogspot.com/2013/04/laimes-sajuta.html, paldies viņai, tas bija kā apstiprinājums, ka iesprūdums ir pašķetinājies un viss atkal iet pareizajā virzienā - tam sekoja slikta noskaņojuma atkāpšanās un miers sirdī.
Paldies, burvīga pieredze un sadarbība ar sevi un citiem - kā vienmēr :)

svētdiena, 2013. gada 31. marts

Piesaisti Pārpilnību: Saskaņojies ar savu mērķi

Praktiskais vingrinājums, kombinējot EBT un Pievilkšanas likumu.

Saskaņot ar savu mērķi...
Iedomājies, cik daudz bagātības varētu ieplūst tavā dzīvē, ja tu būtu pilnībā saskaņojies ar savu mērķi..

Kā gan tas izskatītos un kāda būtu sajūta - būt saskaņotam ar savu mērķi?
Kad esi saskaņots ar savu mērķi, viss, ko Tu dari, kalpo Tavam mērķim, visas Tavas darbības papildina viena otru un plūst uz mērķa piepildījumu viegli - un tā ir tik laba sajūta!
Tas nozīmē - vairs nekādu liekas enerģijas šķiešanu dažādos virzienos, nekādas enerģijas tērēšanas projektos, pasākumos, kuri nav Tavējie, un arī nekādas laika un enerģijas ieguldīšanas attiecībās un aktivitātēs, kas nav pietiekošā saskaņā ar to, ko Tu īsti vēlies no dzīves. Tādejādi pazūd neiederēšanās sajūtas, jo vienmēr esi īstajā vieta un īstajā laikā.
Jā, protams, ja Tev pašam nav īsti skaidrs, kāds tad ir Tavs dzīves mērķis, tad būs grūti saskaņoties ar to. Tāpēc jāsāk vienmēr ir ar savu patieso mērķu, vēlmju, vajadzību noskaidrošanu.
Tikko Tu atlaidīsi visus blokus no savu mērķu noskaidrošanas,  tad arī varēsi nolīdzsvaroties un saskaņoties ar savu mērķi.
Tātad, kā Tu noskaidrosi, kādam būtu jābūt Tavam nolūkam?
Nu, iesākumā pat nav tāds "šim vajadzētu būt", lai būtu kaut kas - pilnīgi pietiek ar to sajūsminošo sajūtu, kad Tu sajūti savu spēku, spēju atbrīvot sastrēgušās enerģijas, tā ir brīnišķīga sajūta, kad apzinies -  Tu tuvojies sava mērķa atklāšanai! 
Kas ir tā joma, kura Tev padodas, kas liek Tev justies labi, ko Tu mīli darīt, ko darot, sajūti patiesu prieku, atdevi, kas ir Tavs aicinājums? (starp citu, tam nav vienmēr jābūt saistītam ar karjeru, tas ir aicinājums, "sauciens", kas nāk no Tavām sirds dzīlēm, kas ir vienotāks ar visu Tavu būtību!)
Mans aicinājums ir kalpot citiem labākajā veidā, kādā es to protu - galvenokārt, es kalpoju citiem caur to, ka strādājot ar sevi, atbrīvoju sevi no visiem traucējošajiem pieņēmumiem, kļūstot "vieglāka" , es spēju būt "vieglāka" arī saskarsmē ar citiem un caur to es kalpoju Augstākajam Labajam - spēju iedvesmot citus, kaut vai, piemēram, pierakstot savas domas šeit - varbūt vēl kādam tas noderēs. Kad pārstāju nosodīt sevi, es pārstāju nosodīt arī citus, kad beidzu sevi šaustīt, es atbrīvoju citus no pienākuma mani šaustīt. Un kad es kalpoju citiem, es dziļi apzinos savu pateicību par viņiem, par iespēju sadarboties. Es arī kalpoju citiem caur humoru, jo brīvāka, attīrītāka mana plūsma, jo vairāk varu kalpot citiem justies labāk un radīt vairāk prieka. Un ja šīs nav līdzsvarā, es nejūtos saskaņota un pilnīgā klātbūtnē, tagadnē. Citiem vārdiem sakot, kad es neesmu apzinātā pateicības stāvoklī, kad neklausos uzmanīgi, ko cilvēks man saka, kad ar viņu runāju, tad neesmu pilnībā saskaņota ar savu plūsmu tajos brīžos. Tad ir svarīgi piefiksēt, pamanīt to un apzināti atgriežos atkal uz savas takas, savā patiesajā plūsmā.

Vai esi gatavs saskaņoties ar savu mērķi, savu patieso plūsmu un ļaut pārpilnībai ieplūst Tavā dzīvē?

Vienkāršs "enerģētisks" vienādojums, ko atcerēties, ir ka Tavas vibrācijas (Tavas jūtas, emocijas, garastāvoklis, attieksme) piesaistīs atpakaļ Tev tādas pašas vai līdzīgas vibrācijas, kuras Tu izstaro, tās kuras sakrīt ar Tavu frekvenci.
Mans aicinājums šajā ierakstā ir būt saskaņotam ar savu mērķi, kas nozīmē, ka Tev nāksies ieklausīties sevī, lai varētu sajust un uztaustīt, kāds tad ir Tavs mērķis..
Atceries, ka mūsu domas ir reālas un tās nes sevī enerģiju..
Mūsu vibrācijām IR nozīme!

Piesaistīšanas likuma skolotāji māca, ka Visums "dzird" mūsu vibrācijas, nevis vārdus, kurus izsakām. Mēs vienmēr saņemam to, ko pasūtam no Visuma, balstītu tieši uz enerģētisko bāzi. Kā ir noskaņots Tavs raidītājs, radioaparāts, uz kādu frekvenci?

Ja Tu sāc celt savu vibrāciju caur prieka jušanu, caur pateicību, caur to, ka jūties optimisma pilns un apmierināts, tad labklājība pavisam noteikti šai vibrācijai sekos un būs klātesoša Tavā dzīvē.

Kad Tu pieņem lēmumu, ka velies būt saskaņots ar savu mērķi, Visums var saņemt tikai ļoti skaidru ziņojumu, pieprasījumu no Tevis (ja tur cauri iet visādi piejaukumi - iejaukšanās, kas nāk no negatīvām emocijām -, tad tas ir tāpat kā klausīties radio, kas nav noregulēts, kam cauri iet trokšņi, kas traucē sadzirdēt, kas tad īsti skan). Ja sūti skaidru, tīru ziņojumu, tad Pievilkšanās likums uzreiz sāk strādāt Tavā labā. Tāpēc sūti Visumam skaidru vēstījumu - ka Tu tici un zini, ka tā ir lieliska doma - ļauties vienotajai pārpilnības plūsmai un būt saskaņotam ar saviem mērķiem it visā, ko dari.

Tā ir Tava izvēle...
Saskaņojies ar saviem mērķiem un izbaudi panākumus, kuri sāk ieplūst Tavā dzīvē!
Zemāk atradīsi EBT uzstādījuma frāzes, kas palīdzes Tev sajust iedvesmu atbrīvot savus blokus un būt spējīgam piesaistīt savā dzīvē visu, ko vēlies.

Tikko izmainīsi savu vibrāciju, izmainīsi savu dzīvi.
Uz priekšu, cel savas vibrācijas, izvēloties būs saskaņotam ar savu mērķi.

1.EBT uzstādījuma frāzes:
EBT uzstādījuma frāzes tieši atbilstoši šai tēmai ir sekojošas:

Klauvējot pa karatē punktu uz rokas, atkārto šīs frāzes skaļi (vai maini tās, piemērojot savam gadījumam, savām šībrīža vajadzībām)

"Pat ja nezinu kāds ir mans mērķis un kā gan es varu ar to saskaņoties, es dziļi un pilnībā sevi pieņemu un mīlu tik un tā",
"Pat ja es acīmredzot esmu nobloķējusi iespēju atrast savu mērķi, es pieņemu sevi, kāda esmu un to kā jūtos tik un tā",
"Pat ja nezinu, kā saskaņoties ar savu mērķi, es pilnībā pieņem sevi vienalga"

Tālāk atzīmēti punkti, par kuriem jāklauvē, kamēr izsaki nākošās sekojošās frāzes.
Pozitīvās frāzes vari atkārtot pat vairākus piegājienus, ja tā vēlies.
****Pirmais piegājiens ir frāzes, kas fokusējas uz problēmu****


Uzacs punkts: "Es nezinu, kāds ir mans mērķis.."
Acs sāna punkts: "Nez, ja nu esmu nobloķējis iespēju saredzēt, zināt savu mērķi"
Zemacs punkts: "Mana iespēja atrast mērķi noteikti ir nobloķēta"
Deguna punkts: "Tas noteikti prasīs lielas pūles - noskaidrot un saprast, kas tad ir mans dzīves mērķis"
Zoda punkts: "Es gribu atrast savu patieso mērķi un saskaņoties ar to"
Atslēgas kaula punkts: "Es nevaru sagaidīt, kad beidzot varēšu noskaidrot savu mērķi"
Paduses punkts: " Es gaidu to bridi, kad varēšu saskaņoties ar savu mērķi"
Galvvidus punkts: "Es vēlētos, kaut varētu atrast savu patieso mērķi jau uzreiz, ar pirmo domu, kas nāk prātā.."

****Tagad fokusējies uz pozitīvu situācijas atrisinājumu****


Uzacs punkts: " Es vēlos būt saskaņots ar savu mērķi"
Acs sāna punkts: " Bet vispirms man jāatrod mans mērķis"
Zemacs punkts: "Es vēlos atbrīvot tos blokus, kas neļauj man atrast manu mērķi"
Deguna punkts: "Man ļoti patīk apzināties, ka es esmu ceļa pretī sava mērķa noskaidrošanai"
Zoda punkts: "Man patīk apzināties, cik tas būs viegli - būt saskaņā ar savu mērķi"
Atslēgas kaula punkts: " Man ļoti patīk tā sajūta - būt saskaņotam.."
Paduses punkts: " Es izvēlos atrast savu mērķi un saskaņoties ar to"
Galvvidus punkts: "Es izvēlos justies iedvesmots atrast savu mērķi un būt pilnīgi saskaņots ar to"

Dod atļauju vel vairāk pozitīvam vibrācijām caur Pievilkšanās likumu aktivizēties tieši tagad, atkārtojot sekojošas frāzes skaļi (vari izvēlēties - klauvēt pa punktiem vai nē)

Paldies Tev, Pirmavot, par to, ka māci mani, kā atrast un saskaņoties ar savu mērķi..es jau tagad jūtos daudz saskaņotāks ar pārpilnību jau tagad!

Paldies Tev, Pirmavot, ka ļauj man justies iedvesmotam saskaņoties ar manu mērķi..es nepacietībā vēlos izbaudīt tā rezultātus!

Paldies Tev, Pirmavot, ka padari šo saskaņošanās procesu tik vieglu,  es jūtu vibrāciju maiņu un jaudu jau tagad!

Pēc tam noteikti dziļa ieelpa, izelpa un paseko, kādas domas nāk Tev prāta, kā jūties. Ja ir dīvaina sajūta, pajautā sev, kas tas ir, ko tas vēlas Tev pateikt un pieraksti uz papīra lapas - vienalga, cik loģiski vai neloģiski tas arī neliktos saistība ar konkrēto tēmu. Pēc tam , ejot cauri punktiem un klauvējot, atkārto tās frāzes, ko pierakstīji, procesa laikā nāks arī risinājums. Ja nezini konkrētu problēmas nosaukumu vai precizējumu - vari klauvēt ar uzstādījumu - šī biedējošā sajūta, šī neizprotamā sajūta, tas, kas šobrīd izraisa manī satraukumu.. katrā ziņā - uzticies procesam. Neko nepareizi te nav iespējams izdarīt! Tieši otrādi - mēģini savas sajūtas , domas izteikt tieši tādiem vārdiem, kā tas nāk, nemēģinot pateikt vai formulēt kaut kā pareizi. Reizēm pietiek ar pāris minūtēm, lai situācija ir atrisināta, reizēm līdz pat stundai - seko savām sajūtām, jutīsi, kad beigt, kad turpināt.

Lai veiksmīgs ceļojums sevī un jauni atrisinājumi, kas atvērs pārticības un labklājības plūsmu Tavā dzīvē! :)
Esmu pārliecināta, ka jau tagad jūties daudz labāk un sajūta ir vieglāka, vai ne? ;)



Aizbungojiet prom visus šķēršļus

Jebkuru negatīvo emociju iemesls ir traucējumi organisma enerģētiskajā sistēmā.
Gerijs Kreigs



Pirms daudziem gadiem man bieži uzbruka baiļu lēkmes. Tas vienmēr notika pēksņi un bija gaužām nepatīkami. Kamēr vēl nezināju, ka to cēlonis slēpjas zemapziņā, es visādos veidos centos to apkarot. Beidzot atradu lielisku līdzekli, kā tikt no tām vaļā; tas bija tik vienkāršs, ka šķita neticams.
Man to atklāja Rodžers Kalahens; šo metodi viņš sauc par Domu lauka terapiju (DLT). Viens no viņa pirmajiem produktiem bija audio un video komplekts ar nosaukumu "Jūs vairs nebaidāties no uzstāšanās publikas priekšā!" Saskaņa ar Kalahena metodi vajadzīgs ar pirkstgaliem bungot pa zināmām ķermeņa vietām - seju, krūtīm, roku delmiem. Bungojot jāatkārto viņa dotās frāzes. Lai gan sākumā es šai metodei neticēju (taču, protams, cerēju, ka tā man palīdzēs), es tik un tā to izmēģināju. Man par lielu brīnumu, tā tiesām palīdzēja. Un palīdz vēl arvien, ikreiz, kad to izmantoju.
Sāku studēt DLT un tās "bērnus", tādus kā Emocionālās brīvības tehnika (ETB). Mūsdienās ir simtiem EBT skolotāju un tūkstošiem cilvēku, kas izmanto šo metodi. Viens no viņiem ir Breds Jeitss. Caur šo vienkāršo bungošanas metodi palīdzot atbrīvoties no maldīgajiem pieņēmumiem attiecībā uz naudu, attiecībām un citām svarīgajām jomām cilvēka dzīvē - ar šo metodi mācot, kā tikt vaļa no zemapziņā mītošajiem maldīgajiem pieņēmumiem, lai cilvēki uzdrīkstētos piesaistīt savā dzīvē visu, ko viņi vēlas.
Lūk arī Breda sniegtais skaidrojums, kā var tūlīt pat atbrīvoties no jebkuriem zemapziņas sķēršļiem, kas stājas ceļā Tavām vēlmēm. Lūk, ko viņš iesaka.

Zemapziņas attīrīšana ar EBT
Brets Jeitss
www.bradyates.com

Svarīgs, taču nereti novārtā pamests posms vēlmju apzināšanā un piepildīšanā ir zemapziņas attīrīšana. Stāstot par Pievilkšanās likumu, parasti uzsver, ka cilvēkam ir jānoskaidro, ko viņš īsti vēlas, tad jāaktivizē pozitīvās izjūtas attiecība uz vēlmju objektu un vienkārši jānogaida, līdz vēlmes piepildīsies.
Un tā daudzi cilvēki paliek gaidām un laika gaita jūtas arvien vairāk vīlušies, jo vēlmes nepiepildās.
Nelaime tā, ka 80-90 procentu no mūsu domāšanas ir neapzināta. Tāpēc, lai arī mēs laiku pa laikam apzināti fokusējam savu pozitīvo enerģiju uz to, ko vēlamies, - un iztēlojamies, ka vibrējam ar savu velmju objektu vienā viļņu garumā, - īstenībā šo vēlmju piepildīšanos ietekme tas, ar ko lielāko daļu laika ir aizņemta mūsu zemapziņa, atzīdama vai nosodīdama mūsu velmi. Ja vēlaties noskaidrot savas zemapziņas patieso attieksmi pret minēto procesu, padomājiet par to, ko jau patlaban esat sasniedzis vai ieguvis. Ja tagadnē sasniegtais jūs vēl neapmierina, tad jūsu zemapziņa nav noskaņojušies uz to, ko jūs vēlētos iegūt nākotnē.
Tomēr pesimismam nevajag ļauties; tas viss vēl nenozīmē, ka Pievilkšanās likums uz jums neattiecas. Tas vienmēr darbojas jūsu labā. Tas tikai nozīmē, ka jums ir maldīgi pieņēmumi attiecība uz velmju objektu - pieņēmumi, no kuriem iespējams atbrīvoties.
Ir daudz paņēmienu, kā no šiem maldīgajiem pieņēmumiem tikt vaļā. Opras raidījumā par filmu "Noslēpums" Džeks Kenfīlds minēja dažus no tiem, arī Emocionālās brīvības tehniku (EBT), kas ir mana iecienītā metode. Ar tās palīdzību cilvēks atbrīvojas no netīkamām garīgajām izjūtām un fiziskajām sajūtām. Šī metode ir vienkārša, efektīva, turklāt rezultāts parasti izpaušas uzreiz. Vislabākais ir tas, ka šo metodi jūs varat izmantot patstāvīgi. Arvien vairāk cilvēku atklāj ETB nenovērtējamās īpašības; tā ļauj aktivizēt Pievilkšanās likumu augstākā apzinātas līdzdarbības līmenī, kad zemapziņa ir attīrīta no maldīgiem pieņēmumiem.
EBT metode ir balstīta uz ķīniešu medicīnu. Tā izmanto ķermeņa enerģētiskās plūsmas, uz kurām ķīniešu dziednieki iedarbojas ar akupunktūru; šīs enerģijas plūsmas sauc par meridiāniem. Traucējumi enerģijas plūsmās - pie tiem pieder šķēršļi ceļa uz vēlmju piepildīšanu - rada negatīvas emocijas. Ar pirkstgaliem bungodami pa noteiktiem punktiem, mēs līdzsvarojam enerģijas plūsmu un attīrām zemapziņu no šķēršļiem. Tā ir visiedarbīgākā relaksācijas metode, kādu vien man līdz šim izdevies atklāt.
Visums ir bezgalīgs pārpilnības avots; jūs varat iegūt visu, ko vēlaties. Robeža, kas jūsu vēlmes šķiet iegrožojam, īstenībā nozīmē robežu, aiz kuras jūsu zemapziņā sākat tām pretoties. Parastākais iemesls, kura pēc mēs atraidām Visuma pārpilnību, ir tas, ka mēs baidāmies, ka tā nenāks mums par labu, vai arī nejūtamies to pelnījusi. Biezi mūsu ceļu aizšķērso kā viens, tā otrs no šiem aizspriedumiem.
Lūk, daži EBT metodes paņēmieni, kas ļaus jums tikt vaļa no zemapziņa mītošajiem maldīgajiem pieņēmumiem! Ar diviem pirkstiem bungojiet pa noteiktiem ķermeņa punktiem, kuros iespējams visefektīvāk stimulēt ķermeņa enerģijas plūsmas! Šie punkti atrodas
  • uzaču sākumpunktos pieres vidū,
  • acu ārējos kaktiņos,
  • tieši zem acīm,
  • tieši zem deguna,
  • tieši zem mutes, virs zoda,
  • kakla bedrītē,
  • daži centimetri zem paduses,
  • uz pakauša - galvvidus punkts.
Vispirms aizveriet acis un dziļi ieelpojiet, tad jautājiet sev: "Vai es jutīšos labi, atļaudamies................(miniet kādu no Visuma pārbagātības izpausmēm, ko esat iecerējis, piemēram, jaunu māju vai automašīnu)?" Ievērojiet, ar kādām sajūtām uz šo jautājumu atbild jūsu ķermenis! Fiksējiet domas, ar kurām garīgi pretojaties savas vēlmes piepildīšanai! Novērtējiet savas pretestības intensitāti ar atzīmi no 1 līdz 10!
Pabungojiet sev pa plaukstas malu (karatē sitiena vietu) un sakiet: "Lai gan nejūtos labi, gribēdams atļauties....., es sevi mīlu un visā pilnībā pieņemu sevi tādu, kāds esmu."
Dziļi ieelpojiet un izelpojiet, pārbaudiet, vai pretestība jau nav mazinājusies. Atkārtojiet tik ilgi, līdz jūtat atvieglojumu.
Tagad ar atzīmi 1-10 novērtējiet, cik stipra ir jūsu pārliecība, ka esat pelnījis to, ko vēlaties. Pēc tam atkārtojiet vingrinājumu, sacīdams: " Lai gan neuzskatu, ka esmu pelnījis to, ko vēlos, es sevi mīlu un visā pilnībā pieņemu sevi tādu, kāds esmu."
Iespējams, jūs vaicāsiet: "Kāpēc man tas būtu jāsaka? Vai tad nav jākoncentrējas vienīgi uz pozitīvo?"
Tad es jums atbildēšu: ja jums būtu gadījies kaut ko izliet uz grīdas, vai būtu pareizi, ja jūs, neņemdami vērā peļķi, tikai koncentrētos uz to grīdas daļu, kas palikusi sausa? Kā gan jūsu zemapziņa var atbrīvoties no maldīgajiem pieņēmumiem, ja jūs tos ignorējat, neaizslaukāt tos projām? Tieši tā - aizslaukiet tos, izmēziet savu zemapziņu un ļaujiet vaļu nākotnes iecerēm, nevis vienkārši izliecieties, ka tam nekas nestājas ceļā!
Atbrīvojies no maldīgajiem pieņēmumiem un ierobežojošiem aizspriedumiem, jūs gūstat brīvību, kas ļauj harmoniski vibrēt vienā viļņu garumā ar to, pēc kā patiesi tiecaties, turklāt pat tajā laikā, kad necenšaties to darīt apzināti, tātad, lielāko diennakts daļu.
Pat ja vēlaties piesaistīt nevis naudu, bet ko citu, ziniet - šķēršļi, kas liedz piesaistīt naudu, bieži vien ir tie paši, kas liedz jums iecerēt to, ko līdz šim esat sev liedzis. Jūs esat pelnījis Visuma pārpilnību - sniedziet sev to!

(šī ieraksta materiāli ņemti no Džo Vitales grāmatas "Atslēga")






slikts garastāvoklis - kāpēc?

Katrs no mums ir apveltīts ar unikāliem talantiem un spējām. Diemžēl mēs neesam pasargāti arī no neskaitāmiem šķēršļiem, kas var liegt mūsu potenciālam pilnībā izpausties.
Mūsdienu pasaulē, kur valda stress un konkurence, gandrīz katru dienu tiek mests izaicinājums cilvēka veselībai un pašcieņai. Apkārtējā vide, sabiedrības uzspiestie ierobežojumi, vecāku, vienaudžu, skolotāju vai priekšnieku kritika un uz mums liktas cerības - tie ir tikai daži no stresu radošajiem faktoriem. Mūs visus reizēm nomāc depresīvas domas, dusmas, skumjas, bailes vai nemiers. Daži spēj no tā visa veikli atbrīvoties un dzīvot tālāk optimisma un entuziasma pilni, taču daudzus no mums šīs negatīvās emocijas un pārliecības turpina nospiest ka smaga nasta. Tieši vai netieši tās ierobežo mūsu domas, darbības un izpausmi. Dažus no šiem ierobežojumiem mēs, iespējams, apzināmies, bet citi slēpjas zemapziņā. Varbūt mums saņemties un pārkāpt tos liedz bailes no neizdošanās, bet kādu citu attur tieši bailes no izdošanās.
Atkārtotas vilšanās un neizdošanās grauj pašcieņu, vairo nedrošību un pesimismu, kas atbalsojas dažādās dzīves jomas. Ar laiku šī uzkrāta bagāža var novest pie dažādām tieksmēm un atkarībām, kuras ilgstoši apspiežot vai ignorējot nereti parādās gūzma fizioloģisku pārmaiņu, palielinot stresu un radot stresa izraisītas slimības. Ja ne vienmēr, tad ļoti bieži fiziskam diskomfortam vai slimībai ir emocionāls cēlonis, tādēļ, ārstējot slimību vienu pašu, vēlamie rezultāti izpaliek. Nereti sekas ir tādas, ka cilvēks vienlaikus cieš no emocionālām problēmām, fiziskām kaitēm un darbaspēju zuduma.
Ja nu tepat blakus būtu kāds, kas palīdzētu Tev atbrīvoties no visām jebkad piedzīvotajām emocijām, un domām, pārliecībām, kas Tevi ierobežo? Ja nu Tu atrastu veidu, kā pilnveidot katru savu pozitīvo īpašību? Ja nu kāds piedāvātu Tev palīdzēt sadziedēt visas emocionālās un fiziskās rētas tā, lai Tu varētu lepoties ar ideālu veselību un pašsajūtu?
Emocionālās brīvības tehnikas var palīdzēt Tev atklāt pašam savu patieso potenciālu.
Šis instruments kalpos kā brīnumnujiņa Tavās rokas ceļā pašam uz savas iekšējās pasaules neizsmeļamajām bagātībām. Un pats galvenais - kad Tu atbrīvo sevi no visiem "spokiem", ierobežojošajām programmām, kļūsti patiesais Tu pats - caur to Tu pavisam noteikti palīdzi arī citiem cilvēkiem un Visumam, jo - ja Tu vairs neesi savu ierobežojumu varā un neliec citiem dēļ savām aktīvajām neharmoniskajām programmām izturēties pret sevi slikti, ne tā kā vēlies, tad Tu viņus atbrīvo no uzdevuma izturēties pret Tevi slikti. Tu beidzot ļauj citiem sevi mīlēt, cienīt, godāt un novērtēt, jo esi izmainījis savu iekšējo programmu caur veco atbrīvošanu, caur cēloņa atrašanu un sakārtošanu. Soli pa solītim, mizu pa miziņai.. :)
Citi cilvēki ir mūsu vislabākie palīgi. Ja redzam, jūtam, ka kāds mūs kaitina, "krīt uz nerviem", varam šim cilvēkam teikt sirsnīgu paldies un pateikties, jo viņš rāda, ar ko būtu sevī jāpastrādā, viņš atklāj "sabiezējumu", šķērsli, kas traucē un kas ir gatavs atbrīvoties no mums, lai enerģijas plūsma būtu vienmērīga un tas ir vienīgais nosacījums, lai mēs justos labi.
Kas ir veselība? Tas ir stāvoklis, kad mums nav vispār jādomā par veselību, jo jūtamies lieliski. Tāpat ar emocionālo brīvību - ja mums par to nav jādomā, ja neviens un nekas mūs nekaitina, tad jūtamies laimīgi. Ja kaitina - noķeram to aiz astes, apskatām, "izklauvējam", atbrīvojam sastrēgumu, enerģija atkal plūst brīvi un jūtamies atkal labi! Tik vienkārši tas ir - dzīvot apzināti un būt vērotājam.