ceturtdiena, 2013. gada 28. marts

par radošumu un jaunradi

Vakar nejauši "uzdūros" vienam interesantam izgriezumam no performances, kur kāds jaunais cilvēks aplūkoja tēmu - radošums un jaunrade. Visi esam dzirdējuši, ka ir nepieciešamība nepārtraukti izdomāt ko jaunu, atrast jaunus ceļus, veidus, pieejas, ir jābūt oriģinālam un ja kaut kas tiek radīts, tad noteikti - sastāvošs no kaut kā, kas vēl nekad nav redzēts. Katrā ziņā, rezultātam ir jābūt kaut kam nekad nebijušam. Es ļoti ilgu laiku arī turējos pie šīs pārliecības. Varētu pat teikt, ka biju pamatīgi iesprūdusi stāvoklī - man ir ļoti daudz ideju, bet tas viss jau ir kaut kur redzēts un dzirdēts un šķiet - visi velosipēdi ir jau izgudroti, tāpēc vienīgais, ko var darīt normāls vidusmēra cilvēks - atrast kaut kādu nebūt darbu, pat ja tas īsti nesagādā prieku un iet uz to katru dienu. Tādejādi vismaz laiks aizpildīts un pamatlietām nauda arī pietiek, nu pats izdzīvošanas minimums nodrošināts. Nav tā, kā gribas, bet citu variantu īsti neredzu, jo ko tad es, es jau neko - ne man kādu talantu, kurus varētu citiem rādīt, un nav man viena milzusuperformula, kura nodrošina tūlītēju visu manu vēlmju manifestēšanos, nu tā, lai viss iet kā pa diedziņu, visi laimīgu un pasaka ar laimīgām beigām.

Kāds tad ir prāta stāvoklis, kas liek tā domāt? Tam pamatā, visbiežāk, ir priekšstats, salīdzināšana. Mums pat prātā nenāk pieļaut domu, ka visas ģeniālās idejas, kas ir realizētas, ir patiešām vienkāršas, bet kas pats interesantākais - sastāvdaļas nav nekas jauns, tās ir vienmēr vienas un tās pašas, bet rezultāts veidojas no tā, cik meistarīgi mēs mākam kombinēt šīs sastāvdaļas. Tas ir tāpat kā ar mūzikas radīšanu - mūzika jebkāda sastāv TIKAI no 7 skaņām. Un cik gan ir jebkad radīti visdažādākie skaņdarbi, kombinējot šīs skaņas? Neiedomājami daudz! Tāpat ar ģeniālajiem risinājumiem..

Par radīšanu. Jā, mūsu rīcībā ir 7 toņi. Ko mēs ar tiem darām?
Nāk prātā daži varianti:

  • es varu paņemt kādu dziesmu, kas man patīk un censties to nokopēt, pamainot dažas notis - man ir dziesma
  • es varu vienkārši haotiski salikt kopā skaņas dažādos garumos un spēlēties ar tiem, pati brīnīties, kas no tā sanāk - man ir dziesma
  • es varu naktī nosapņot skaņu secību, no rīta pamosties un vienkārši pierakstīt to - man ir dziesma
  • es varu sakombinēt dažādus fragmentus no dažādām dziesmām - man ir dziesma utt.
Kur ir problēma? Tajā, ka es netieku līdz šim mēģinājumam radīt, jo jau pašā saknē atduras šī iekšējā tiecība pret prāta uztaisīto, veco vai jauno, bet vienmēr ierobežojošo pieņēmumu - jā, viņi to var, bet ne jau es. Kas gan es esmu, lai mēģinātu? Man pat nav ideju, ko es varētu īsti izveidot, ja nu tas nevienam nebūs vajadzīgs? Ko gan citi teiks? Viņi noteikti nesapratīs, viņiem noteikti tas neinteresēs. Simtiem variantu, ko mūsu prāta programma saka uz šo ieceri.
Bet ja nu?... ja nu viss tomēr ir savādāk? Ja nu tieši Tava kombinācija, ko Tu esi izveidojis no tām 7 sastāvdaļām ir tā, ko pasaule no Tevis ļoti ir gaidījusi? Jo to, ko Tu sniedz, nevar sniegt NEVIENS cits, jo tāds kā Tu, nav neviens cits. Tikai Tev ir tāds pasaules redzējums, kāds ir Tev un Tava domu plūsma plūst Tavā unikālajā, oriģinālajā veidā.
Patiešām - NEKAS, kas ir radīts NAV ORIĢINĀLS! Jebkura jauna ideja nāk kā maisījums no kādām pāris iepriekšējām idejām, ko kāds cits jau sen bija izmantojis.
Tad nu ienāca prātā - kā būtu ja  paņemtu visus tos cilvēkus, viņu darbus, veikumus, realizētās idejas un uztaisītu no tiem tādu kā ideju koku. Saraksta visus mīļos māksliniekus, cilvēkus, kuri Tevi iedvesmo un paņem NOZODZ visu, ko vien no viņiem vari! Jā, nozodz! Un ņem, ievieto šīs idejas savas unikālās idejas realizācijā. Ņem tās kā sastāvdaļas un ļaujies spēlei, alķīmijas procesam! Tieši tādās proporcijās, kā Tev sajūta to saka, ka tas ir vajadzīgs, tieši tādā krāsā, daudzumā, maisi, jauc, izpaudies, RADI! Un sanāks kas tāds, kas nekad vēl nav bijis.
Pārkāp prāta ierobežojošajiem rāmjiem, visiem citu radītajiem uzskatiem, greizajam priekšstatam par savām spējām, par to, kā Tu domā visam ir jābūt. Tu esi Radītājs. Radīšana nenotiek ar prātu. Tas ir process..
Tavs ideju koks (sastāvdaļas) + virziens, kādā vēlies doties + Tava brīvā plūsma, meistarība + rotaļība un vieglums + reāla rīcība, ne tikai fantāzija par to = rezultāts.
Un Tu uzradīsi ko tādu, ko vēlāk kāds cits izmantos par savas jaunās idejas sastādvaļu. Tā arī notiek kustība, viss ir kustība.
Kā es varu zināt, vai mans radītais ir kādam interesants? Atbildi sev uz jautājumu - ja es būtu cits cilvēks, vai šis piesaistītu manu uzmanību? vai tas manī izraisītu reakciju un interesi? ja jā - Tu esi uzradījis ko patiešām vērtīgu. Vai tas kalpo kādam labam mērķim? Kaut vai - sagādā Tev pašam prieku? Ja tā - tad tā ir vērtība un pavisam noteikti atradīsies cilvēki, kuriem tā būs vērtība.

Jaunrade un radošums - tas nav nekas grūts, tas nav nekas tāds, kas prasa grūtu darbu un pūles, ciešanas, asiņainu degunu un upurēšanos.
Viss ir pavisam viegli...
ja nu? ;)



trešdiena, 2013. gada 27. marts

no kurienes tas nāca?

Interesanta pieredze, kā es nonācu līdz šai tehnikai. Pāris gadus atpakaļ nejauši grāmatnīcā iegādājos grāmatu ar nosaukumu "Emocionālās brīvības tehnikas". Tas bija spontāns pirkums, parasti grāmatas pirms iegādāšanās mēdzu rūpīgi izšķirstīt, divreiz padomāt, vai man patiešām to vajadzēs, vai man tā būs noderīga. Ar šo grāmatu bija savādāk - attaisīju to, ieraudzīju dažus teikumus, kuri mani pilnīgi bez mazākās šaubu ēniņas pārliecināja, ka man to vajag, nezinu kāpēc, bet tas bija pilnīgi skaidri un nešaubīgi, to sajūtu nevar ne ar ko salīdzināt. Devos pie kases un pēc tam, izejot no grāmatnīcas, vēl nebeidzu par sevi brīnīties, ka pirkumu izdarīju tik ļoti viegli, Tas pilnīgi netipiski man :) Acīmredzot, jau pāris gadu atpakaļ šī tehnika man "pieklauvēja" un parādīja, ka ir manējā. Jau tajā pašā dienā sāku studēt grāmatu un praktizēt vingrinājumus. Tie šķita mazliet amizanti, bet jau pirmajās minūtēs sajutu, kā ķermenis reaģē - prāts kļuva mierīgs un interese par to visu tikai pastiprinājās. Tā kā vairāk nekādas papildus informācijas par to man nebija, papētīju, padarbojos un jau pēc nedēļas likos mierā - grāmatu noliku plauktā un tā tur uzticīgi nostāvēja visu šo laiku, līdz pat šī gada sākumam, kad pie manis sāka plūst no visām pusēm informācija, kas bija saistīta tieši ar EBT.
Daudz domāju par to, kas gan liek cilvēkam atkal un atkal darīt tās pašas lietas, kuras viņam patiesībā nes tikai nepatīkamas sajūtas. Katrs ir piedzīvojis to - sāk darīt, runāt, rīkoties un jau zina, kāds būs rezultāts, ka tas būs nevēlams, bet tik un tā turpina to darīt un jā, rezultāts ir tieši tāds pats, kā jau piedzīvots neskaitāmas reizes, atkal tā pati vilšanās sajūta un mieles beigās. Domāju, kas gan ir pamatā cilvēka raksturam, kas ir rakstura veidotāji, kā cilvēkam veidojas raksturs. Kāpēc viens ļoti viegli "panes" dažādus satricinājumus emocionālos savā dzīvē, bet cits pie mazākajām pārmaiņām ir pilnīgi "izmests no laivas". Tie bija tie jautājumi, kurus uzdevu sev un atbildes uzreiz nenāca. Radās interese to visu izpētīt sīkāk. Un par brīnumu - tikko cilvēks uzstāda sev mērķi un kaut ko pa īstam vēlas, tikko viņam ir motivācija, tā uzreiz sāk nākt arī iespējas šo mērķi piepildīt, sāk nākt atbildes uz jautājumiem, kurus viņš uzdod. Jā, tieši tā bija arī ar mani. Jau tas vien bija interesanti man - cilvēkam, kurš vienmēr bija dzīvojis ar pārliecību, ka no manis jau nekas nav atkarīgs. Viss atkarīgs no tā, kāds liktens tev nolemts, kādā ģimenē, valstī esi piedzimis. Ļoti daudzi blakus apstākļi taču ir tie, kas ietekmē Tavu dzīvi un likteni, tā bija mana pārliecība. Liels bija mans pārsteigums, kad atklājās - nekas nav tā, kā izskatās.. nebeidzu brīnīties par to, cik ļoti cilvēkam var būt greizs priekšstats par pasauli, par likumsakarībām, par to, kā viss notiek. Jo tieši tā tas ir - cilvēkam viss ir tieši tā, kā viņš to redz, viņa patiesība ir tā, kam viņš tic.
Sākot izpētīt pievilkšanas likumu, emociju rašanās mehānismu, ķēdes reakcijas, mūsu priekšstatu, iekšējo bloku rašanās mehānismu, radās apjausma par to, cik ārkārtīgi būtiski ir apzināties, ka viss, kas notiek tavā dzīvē, ir patiešām Tevis paša radīts. Tieši no tā arī veidojas dzīves plūdums - balstās tas uz mūsu paradumiem, priekšstatiem un mūsu domāšanas. Interesantākais ir tas, ka ļoti daudzi cilvēki dzīvo tādā "pusaizmigušā" stāvoklī - neapzinātā stāvoklī. Kad cilvēks neapzinās sevi un nav fokusējies tagadnē, tad šī priekšstatu, paradumu un bezsvara stāvokļa plūsma arī viņu vada uz priekšu - visi notikumi, citu cilvēku reakcijas, situācijas - viss veidojas no tā, ko mēs neapzināti "pasūtam" Visumam caur to domāšanas plūsmu, kāda mums tajā brīdī ir. Un sekas ir tādas, kādi ir cēloņi. Ja vēlamies, lai rezultāts ir savādāks, ja tas mums nepatīk, tad jāmaina ir sakne - šī notikuma cēlonis, jāmaina domāšanas programma.
Emocionālās brīvības tehnika ir unikāls veids, kā strādāt ar saviem priekšstatiem, kā tos atklāt. Jo mēs paši nemaz neapzināmies, kāda tad ir mūsu domāšana pašā pamatā. Tā ir veidojusies bērnībā un tonna dažādu sīkumu, ikdienas situāciju veido mūsu pieņēmumu un pārliecību sistēmu. Piemēram, ja bērnībā mamma man ir pateikusi, ka es esmu neveikla un no manis jau nesanāks nekāda labā dejotāja, jo es, piemeram, paklupu aiz saviem svārkiem, tad es to pieņemu par patiesību un zemapziņā visu mūžu nēsāju šo pārliecību, ka dejošana man nepadodas, man nav talanta..patiesībā - tā ir pilnīgi nepareiza prāta programma, ko viņa palīdzēja man uzradīt. Tādā veidā tā nobloķē manu spēju dejot un graciozi kustēties, es to pat nekad nemēģināšu apgūt, jo esmu pārliecināta - nav man dejotāja talanta un esmu tizla, tas nav priekš manis. Patiesībā - mēs visi esam talantīgi, mums sanāk pilnīgi jebkas, ko darām, ja vien to darām, praktizējam un nešaubāmies, ka mums tas sanāk, ja nebaidāmies, ka kaut kas varētu noiet greizi un neizdoties, jo mūsu zemapziņā nav tādas sēklas, tāda magnēta, kas pievilktu šāda veida ideju, tai nav labvēlīgas augsnes, kur aizķerties, kur iesēties. Līdz ar to - ja zemapziņa šajā jautājumā ir tīra - viss sanāk, jo nav šķēršļu. Vienkārši!
Bet ko darīt, ja šķērslis ir izveidojies? Tu jūti - nu ārprāts, viss man sanāk, izdodas, bet nu dejot - lūk, to es nemāku un viss, man nesanāk un es nezinu kāpēc! Es sev nepatīku tāpēc, ka man nesanāk. Kā gan varu būt tik neveikla?! Te sākas sevis šaustīšana, mazvērtības kompleksi, kas vēlāk var izvērsties kā problēma dibināt attiecības ar citiem cilvēkiem, tas izraisa arī šaubas par citām savām spējām un veselu lērumu citu lietu. Un kas tad ir cēlonis - pavisam nevainīga mammas piezīme, ko viņa pati sen jau droši vien ir aizmirsusi, jo tā nemaz nebija domājusi. Bet Tev tā ir patiesība tagad un šis bloks tā arī visu laiku turpina bloķēt Tavu patieso potenciālu un nāk komplektā ar vēl veselu blakusparādību buķeti.. lūk, tāpēc Emocionālās brīvības tehnika ir tā, kas nāk palīgā atrast savu problēmu saknes - izcelsmi. Tā kā tā ir praktiska klauvēšana pa meridiānu punktiem ķermenī + liek Tev savu "problēmu" apzināties un izcelt dienas gaismā, tad jā - sākumā ir bail, jo zemapziņa pretojas, tā cenšas Tevi pasargāt un tāpēc jūti bailes - bet ja nu es tagad uzzināšu, ka šī pārliecība ir nepatiesa? Ko nu?! Tas ir tiešām interesanti, kā prāts darbojas un tomēr cenšas saturēt visu vecajās sliedēs, bet tikko sāc klauvēt, apzināties un pasaki skaļi, nodefinē šo savu "sāpi" vai situāciju, kas Tevi nomāc, kas Tevi ir satraukusi, dari to nekavējoties, tikko tā notiek - tieši tajā brīdī, tā uzreiz sāk "uzpeldēt" dažādas ainas, atmiņas, sajūtas un tas ir ļoti labi - tātad attīrīšanās un atbrīvošanās process ir sācies, nav no tā jābaidās :) Pirmā reakcija, protams, ir  - nē, tas tā nav, noliegums, cenšanās problēmu paslēpt zem gultas, kaut kur prom no acīm..bet tā jau nekur nepazūd. Tā vēl vairāk turpina Tevi grauzt, jo ir ieslodzīta, jo vairāk to ignorē, jo griezīgāka un kaitinošāka tā ir, izraisa Tevī dusmas, pretošanos un niknumu, pēc tam bezspēcības sajūtu un pat depresiju.
Un reizēm pat pēc viena 5 minūšu klauvēšanas piegājiena ar uzstādījumu noformulēšanu un izmainīšanu, atklājas, ka tas bubulis patiesībā nemaz neeksistē, kas ir nomācis Tavu prātu un turējis Tevi sasaluma stāvoklī tik daudzus gadus. Kad to izceļ gaismā, nepretojas, bet aplūko, tas bieži vien izzūd pats no sevis - jo ir pavilkts uz āru un atbrīvots. Reizēm gan ir mazliet jānopūlās, kamēr tiec līdz patiesajai problēmas saknei, tad nākas situāciju lobīt kā sīpolu - pa vienai kārtai nost, bet par vienu var būt pilnīgi drošs - ja klausās sevī procesa laikā, pie atbildēm nonāk vienmēr, tas ir garantēts. Labā ziņa ir tā - ka te Tu nevari "nošaut greizi", jo nav iepējams neko izdarīt nepareizi. Viss ir pareizi, jo Tu esi unikāls, tāds nav vēl viens cilvēks ar tieši tādu dzīvi un pieredzi un tikai Tu pats vari pārveidot savus uzskatus, pats vari tos apzināties un izvērtēt - tie kalpo Tavam labumam vai tieši pretēji - traucē Tev un liek justies slikti, pretrunā ar sevi. Bieži vien jau caur afirmācijām cenšamies sev "potēt" iekšā dažādas jaunas pārliecības - sakam sev - es esmu veiksmīga un lieliska, bet ja iekšā ir programma zemapziņā - es esmu nožēlojama un neveiksminiece, tad, diemžēl afirmācijas nevar paveikt pozitīvās izmaiņas, jo vieta jau ir piepildīta ar veco programmu - jaunajai nav vietas, kur nobāzēties. Tāpēc ir tik svarīgi attīrīt zemapziņas programmas un blokus, lai ir brīva plūsma un vieta jaunajam, ko vēlies ieviest savā dzīvē.  Un jocīgākais ir tas, ka šīs atbildes bieži vien ir ļoti neloģiskas, pat smieklīgas un cilvēks pēc to atklāšanas dabū nosmieties par to, kā pats sevi bija ieprogrammējis vai ļāvis tādām muļķībām tik ilgi sevi ierobežot un kontrolēt savu dzīvi.
Dzīve kļūst aizvien interesantāka, kad redzi, kā šīs sīpola mizas kārtas krīt nost un Tu beidzot sāc redzēt sevi patiesā gaismā, rodas patiess prieks, enerģija sāk plūst brīvi, Tu jūti savu spēku, sāc atklāt arvien jaunas savas puses, kuras līdz šim nebiji pamanījis, jo tās bija noslēptas, nobloķētas. Tie ir tiešām milzīgi brīnumi paša procesa sākumā..bet vēlāk jau nāk apziņa, ka tie nav nekādi brīnumi, tā ir vienkārši likumsakarību, fizikas un alķīmijas mijiedarbība, sadarbība. Brīnumu nav - viss ir tikai cēloņi - sekas. Ko iesēj - to arī izaudzē un saņem. Tik vienkārši tas ir. Mums ir tendence vienmēr visu sarežģīt :) Bet tāda laikam cilvēka daba - lai interesantāk, vajag problēmas.. skaists ir tas brīdis, kad nāk apziņa - dzīve var būt bezgala skaista un brīnišķīga, aizraujoša arī necīnoties ar pašradītām problēmām un var visu arī vieglāk. Tu esi debesis un problēmas ir mākoņi - tie iet un nāk, Tevi tām nav nekādā veidā jāietekmē, nedod tām varu pār savu dzīvi un sevi :) Tikai Tu pats esi tas, kas izvēlas, ko vēlas un pēc tam ar to jādzīvo, ko esi izvēlējies. Viss atkarīgs no tā, kā Tu reaģē, kādu saucienu dod, tāda atbalss Tev nāk atpakaļ.

Par tehnikām vairāk nākamajā ierakstā.

kas ir EBT? (emocionālās brīvības tehnika)



Miljoniem cilvēku samierinās ar tādu dzīvi, kas piepildīta ar sliktu veselību un milzīgu emocionālu bagāžu. Bez mazākās nojausmas, kā iegūt priekpilnu un apmierinātu dzīvi, kādu viņi ārkārtīgi vēlas,tie ir iesprūduši un samierinās ar tādu dzīvesstilu, kāds tiem ir vai emocionālajām traumām, hroniskām psiholoģiskām sāpēm, tieksmēm un atkarībām, vai arī, iespējams, viņi ir iekšēji iztukšoti. Komplektā ar šīm problēmām nāk arī pretsāpju līdzekļi, miegazāles, trauksmju apspiešana – bet šī “ārstēšana” ir daudzreiz labāka nekā slimība vai problēma.

Ja Tu esi kā vairums cilvēku, Tu jūties iestrēdzis, kā skrienošs vāveres ritenī. Tu esi noguris no jušanās bēdīgs, depresīvs, nomākts, nenovērtēts un neveiksmīgs. Tev ir apriebusies šī dārgā un neefektīvā ārstēšana. Tev ir apnikusi šī atteikšanās no pastāvēšana par sevi, par savu veselību un laimi, apnikusi atkarība no psihologiem un ārstiem. Tu vēlies būt sava vislabākā izpausme, Tu vēlies izaugsmi, uzplaukumu, Tu vēlies, lai pagātne paliek tur, kur tai jābūt un lai tā netraucē Tavu tagadni. Tu vēlies dzīvot savu dzīvi, kura ir piepildīta ar mieru, prieku, piepildījumu – katru dienu, katru mirkli.

Ar Meridiālu Izklauvēšanu Tu to vari izdarīt. Tu vari atklāt vitalitātes noslēpumu emocionālajai pilnībai un psihiskajam piepildījumam, apmierinājumam. Tu vari ņemt savās rokās savu psihisko un emocionālo labklājību. Tas ir vienkārši – katrs tajā var sasniegt meistarību un tas ir par brīvu.

Meridiālu klauvēšana nodrošinaatbrīvošanos no hroniskām sāpēm, emocionālām problēmām, traucējumiem, atkarībām, fobijām, pēctraumu stresiem, pēctraumu sekām, un arī psihiskām saslimšanām, novirzēm. Šobrīd Klauvēšana tiek pasniegta kā kas jauns un brīnumains, kā revolucionārs pagrieziens veselības un labklājības lauciņā, patiesībā šī dziedināšanas tehnika, kas ir pārņemta no Austrumu  medicīnas, ir vairāk kā 5000 gadus sena. Tāpat kā akupunktūra un akupresūra, Meridiānu Klauvēšana sastāv no ķermeņa enerģijas meridiānu punktu stimulēšanas. Tu vari stimulēt šos meridiānu punktus caur klauvēšanu ar pirkstu galiem pa tiem – precīzāk, tādejādi aktivizējot sava ķermeņa enerģētisko pašizdziedināšanās spēku.

Tavs ķermenis ir daudz jaudīgāks un spēcīgāks nekā Tu spēj iztēloties..piepildīts ar dzīvību, enerģiju un spējīgs pašdziedināties, pašsaglabāties un atjaunoties. Caur Meridiānu Klauvēšanu Tu vari pats kontrolēt šo spēku.

Tātad, kā tas viss strādā?

 “Visu negatīvo emociju cēlonis ir traucējumi organisma enerģētiskajā sistēmā”
-Gary Craig, EBT pamatlicējs

Šis fundamentālais princips ir Meridiānu Klauvēšanas bāze, pamats. Visas negatīvās emocijas tiek izjustas caur ķermeņa enerģētikas iedragāšanu, satricināšanu. Un psihiskās sāpes un slimības ir vistiešāk saistītas ar negatīvām emocijām. Veselības problēmas rada atsauksmes – psihiskie simptomi ir par iemeslu emocionālajām mokām, un neatrisinātas emocionālās problēmas parādās, izpaužas caur psihiskiem simptomiem. Tātad, ķermeņa veselībai ir jāpievēršas kā vienotam veselumam. Tu nevari izārstēt simptomus bez cēloņu atrisināšanas un otrādi.

Ķermenis, tāpat kā viss šajā pasaulē, sastāv no enerģijas. Izjauc līdzsvaru ķermeņa enerģijā un Tu sastapsi, pamanīsi negatīvas emocijas un psihiskus simptomus, novirzes, kas izriet no energoapgādes pārtraukšanas. Meridiānu Klauvēšana atjauno ķermeņa enerģētisko līdzsvaru un negatīvās emocijas tiek iekarotas.

Pamata tehnika prasa Tev fokusēt negatīvo emociju rokā: bailes, nemieru, bažas, sliktas atmiņas, neatrisinātas problēmas vai jebkas, kas Tevi nomāc un liek raizēties. Tajā laikā, kamēr fokusējies uz šo savu jautājumu, ar pirkstu galiem 5-7 reizes klauvē pa 9 meridiānu punktiem savā ķermenī. Klauvējot meridiānu punktus- koncentrējoties un negatīvās emocijas pieņemšanu un risināšanu- panāk piekļuvi ķermeņa enerģijai, atjaunojot un līdzsvarojot stāvokli.


Tev var būt jautājumi par šiem meridiāniem. Ņemsim to vienkārši – enerģija cirkulē cauri Tavam ķermenim pa noteiktiem kanāliem. Tu vari klauvēt, pieskarties šai enerģijai jebkurā punktā caur šo sistēmu.

Šis jēdziens nāk no tradicionālās Ķīniešu medicīnas doktorīnas, kur šo ķermeņa enerģiju sauc “čhī”. Senajos laikos ķīnieši atklāja ap 100 meridiānu punktus. Viņi arī atklāja to, ka stimulējot šos punktus, notiek dziedināšana. Sauc to par enerģiju, sauc to par Pirmavotu, sauc to par dzīvības spēku vai sauc to par Chī..vienalga kā to sauksi – tas darbojas jebkurā gadījumā!

Savā ziņā Meridiānu Klauvēšana ir tas pats kas akupunktūra. Tāpat kā akupunktūra veic dziedināšanu caur meridiānu punktu stimulēšanu ķermenī un atjauno enerģijas plūsmu, to pašu dara arī Klauvēšana. Jebkurā gadījumā – Meridiānu Klauvēšana būs Tev daudz pieejamāka, jo nav vajadzīgas adatas! “Bez adatām” pavisam noteikti ir lielākā priekšrocība Klauvēšanas praksē.

Akupunktūra arī pieprasa daudzus gadus, lai kļūtu par meistaru. Akupunktūras prakstizētājiem jāatceras simtiem meridiānu punktu viscaur ķermenī; mācīšanās un prakse var aizņemt vairākus gadus, lai to apgūtu.

Meridiānu Klauvēšana ir vienkārša un nesāpīga. To var iemācīties jebkurš. Un Tu to vari darīt pats, kad tikai vēlies, vienalga kur arī atrodies, Tev nav vajadzīgs kāds, kas to dara Tavā vietā, Tu neesi ne no viena atkarīgs. To Tu vari piemērot savām specifiskajām, unikālajām lietām, problēmām, izaicinājumiem, vajadzībām. Tā ir daudz lētāka un aizņem mazāk laika. Vissvarīgākais – tā dod Tev spēju dziedināt sevi pašam, nododot visu kontroli pār savu dzīvi un likteni atpakaļ Tevis paša rokās.

aizdomājies..


Vai esi kādreiz aizdomājies, kāpēc pārsvarā visur apkārt klejojošās populārās programmas, tajās grāmatās, kas atrodas Tavā grāmatu plauktā sniegtie padomi nedarbojas? Vai arī, ja darbojas, tad uz īsu brīdi, bet pēc tam atkal viss aiziet “vecajās sliedēs”?
Tu droši vien vaicā sev – kāpēc nekad nedarbojas tie padomi, ko Tu esi lasījis dažādās grāmatās. Citiem darbojas, bet Tev nē.. kā tas var būt?
Vai esi domājis – kā var būt, ka Tu taču esi ieguldījis daudz pūlu un patiešām daudz strādājis pie tā, lai Tava dzīve būtu tāda, kādu vēlies, lai Tev būtu vairāk naudas, ar ko samaksāt savus rēķinus, strādājis pie tā, lai Tavas attiecības ir harmoniskākas, lai veselība būtu labāka, bet kaut kā tomēr neizdodas pārvarēt kaut kādu pretošanos un izlauzties no vecā apļa.. Vienmēr šķiet, ka kaut kas traucē izkļūt no tā apļa, izlocīties, kaut kas kā līme pietur pie vecajiem paradumiem..
Tu esi domājis – kāpēc!, bet nekad arī neesi saņēmis atbildi uz to?

Par to rakstīšu šajā dienasgrāmatā. 
Par to, kā cilvēks pats var radīt savu realitāti, būt savas dzīves saimnieks.
Baudīt dzīvi, radīt jau tagad savu nākotni tādu, kādu to vēlas redzēt, izdzīvot, sajust, izsvīst, būt iekšā pilnībā uz visiem 100% savā tagadnē :)

Tevī pašā ir visa sākums un nobeigums. Visas atbildes Tu zini pats, tikai pajautā sev, sadraudzējies ar sevi, atrodi labāko veidu kā ar sevi sazināties..un Tavs ceļojums var sākties :)

Priekā!